Zsurzs Kati színművésznő, rendező

Már gyermekként is kapott kisebb szerepeket édesanyja egyes filmjeiben, bár a neve nem feltétlenül szerepelt a stáblistán, mint 11 évesen az 1966-os Vidám vasárnap című tévéjátékban vagy 15-16 évesen az 1970/71-ben forgatott és 1972-ben bemutatott A fekete városban mint Quendel Gáspár lánya, Brigitta. Főiskolai tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte 1973-1977 között Kazimir Károly osztályában.

1977-1993 között a Thália-, illetve az Arizona Színház tagja volt. Ezután évekig szabadúszó, 2000-től pedig 13 éven át a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja volt. Ezután szabadúszó lett, miközben a budapesti Karinthy Színház és Játékszínben rendszeresen játszik és rendez.

Rendszeresen szinkronizál filmekben is látható. Már az 1976-os Csongor és Tünde címszerepét játszhatta el, majd 23 évesen Kis Mari szerepében tűnt fel az Abigél című sorozatban.

A művésznő így vall a tanításról, illetve önmagáról:

Az elmúlt évtizedekben a színészi feladataim mellett mindig kerestem a lehetőséget, hogy taníthassak. Fiatalokkal foglalkozni nagyon izgalmas és felelősségteljes feladat, kölcsönös tanulás, hiszen én is tanulok tőlük, miközben igyekszem átadni mindazt, amit az évek során tapasztaltam és fontosnak tartok. A színészképzésben nincs recept, tehetséget nem tudunk adni senkinek, nem is biztos, hogy növendékeimből mindig színészek lesznek, de talán a mesterségünk szépségei, a színpadi alázat, anyanyelvünk szeretete, a színpadi fegyelem, a közös játék öröme , játszótársaink tisztelete, önmaguk felfedezése és a munkánkkal szembeni igényesség mind-mind olyan kincs,amit tanulmányaik végeztével magukkal vihetnek, bárhová is viszi őket pályájuk.

Számomra ezek a legfontosabb alapelvek, melyek szerint a fiatalokkal együtt dolgozom.

További információk itt.