Aktuális előadásaink, képzéseink

Végzős hallgatóink előadásában a My Fair Lady!
Egy pár perces kedvcsinálóval készültünk most minden érdeklődőnek! 

Érdekel a színészet? Szeretnél nálunk tanulni?
Mindenképpen jelentkezz a thaliatanoda@gmail.com e-mail címen!

Színházi mozgás képzést indít a Thália Tanoda!

Idén szeptembertől Tanodánk magas színvonalú mozgás képzést indít tinédzsereknek. Az oktatást nagyra becsült, szakmailag elismert nagytudású szakemberek fogják tartani.

Képzésünk során a fiatalok megannyi színházi mozgástechnikát elsajátíthatnak, miközben a társaikra való odafigyelést, kitartást, tiszteletet és fegyelmet tanulnak, amelyek a színházban való munka mellett az életben is kiemelkedő szerepű attitűdök. Kurzusunk így nem csak testi, de memória és viselkedés fejlődését is biztosítja újdonsült tanulóink számára.

Oktatásunk során elsősorban a kontakt mozgást és a modern táncot sajátíthatják el a tizenévesek. Ezek mellett azonban megismerkednek többek között a pantomimmel, a néptánccal és a jazz tánccal is.

Minden szereplőt szeretettel várunk.

Thália Tanoda


OKJ SZÍNÉSZ KÉPZÉS

2020/2021- as tanévre

JELENTKEZÉS:

thaliatanoda@gmail.com e-mail címen.


CSATLAKOZZ OKJ OSZTÁLYUNKHOZ!!!

Jelentkezz a budapesti Thália Tanoda OKJ SZÍNÉSZ képzésünkre!

Abbahagytad? ⁉️ Nálunk folytathatod! ‼️


          Egyedülálló becsatlakozási lehetőség színész OKJ gyakorlatos színész szakra.                           Ha van szakmai múltad, de nincs papírod róla! Ha már tanultad legalább fél évig, de abba kellett hagynod, akkor ez egy nagyszerű lehetőség, hogy befejezd! 

OKJ 54 212 03 -as azonosító számú GYAKORLATOS SZÍNÉSZ (színházi és filmszínész szakmairány)

Felvételivel kapcsolatban keressen minket e-mailen vagy telefonon.

VÁRJUK jelentkezésédet a Thália Tanoda alábbi elérhetőségein:

06-70/648-3803

thaliatanoda@gmail.com


2020/2021-es évadban is!!!!

Kontúr Fizikai Táncszínház Társulatába

hirdetünk felvételt

Osztályvezető tanár: Gyöngyösi Tamás
További mesterek:
Sinkó Réka, Bakó Gábor és Farkas Zoltán "Batyu"
Alsó korhatár: 14 év
Jelentkezés: jelentkezes@thaliatanoda.hu


Korábbi előadásaink

William Shakeseare- Hamlet
William Shakeseare- Hamlet

WILLIAM SHAKESPEARE- HAMLET

50 percben megismerhetjük William Shakespeare Hamlet című drámájának történetét, cselekményének helyét, idejét, a dráma központi témáját és a főbb szereplőket. Mindezt mozgással, dinamikus zenével és tőrpárbajjal! Központi szerepet kapnak a konfliktusok és bonyodalmak. Hamlet valóra váltja elhatározását és őrületet színlel. Csúcspont Az "egérfogó"- jelenet. Claudius bűnössége kiderül Hamlet számára. Hamlet megöli Poloniust, a tragikus események felgyorsulnak. Ophelia megőrül, majd meghal. Laertes és Claudius szövetkezik Hamlet ellen. Laertes párbajra hívja Hamletet a király tanácsára, és hogy most biztos legyen győzelmében, a királytól kapott mérgezett kardját használja. Harc közben azonban kardot cserélnek, így hiába vágja meg Hamletet, az ő kardcsapásától hal meg Leartes. A király is biztos akar lenni a dolgában, ezért még a bort is megmérgezi, de azt Gertrúd, a királynő issza meg és hal meg tőle. Hamlet utolsó erőfeszítésével még leszúrja Claudiust.

"Inkább tűrni a Jelen gonoszt,
mint ismeretlenek
Felé sietni?
Ekképp az öntudat
Belőlünk mind gyávát csinál,

S az elszántság természetes szinét...
A gondolat halványra betegíti...


Rendezte: Gyöngyösi Tamás
Tánc: Bakó Gábor, Sinkó Réka
Beszéd: Trokán Péter

A BÁL KRITIKA

A BÁL címen olvasható Fehér Elefánt színházi kritikája rólunk.

Rendkívül változatos cselekmény, lebilincselő koreográfia, az összjáték kavargó lendülete
Gyöngyösi Tamás színházi pontossággal dolgozza ki a szituációkat, a karakterek hitelesen élnek, játékban messze felülírják a táncprodukció követelményeit. Miniatűr drámák, villanásnyi ütközések, tekintetek, gesztusok sziporkázó össztüze. A Rejtély sejtelmes dallama csillapítja a lázas lüktetést, ám azonnal követi egy komoly kis verekedés........Varázslatos produkció, Gyöngyösi Tamás és a Thália Tanoda növendékeinek újabb remeklése.

MOLNÁR FERENC - LILIOM

Molnár Ferenc - Liliom
Molnár Ferenc - Liliom

Molnár Ferenc: Liliom című darabjának élő, közvetlen élményalapja volt. Sokat járt barátaival a Ligetben a mutatványos bódék között, és felfigyelt egy "betyár nevű ligeti betyár" kikiáltó, közönség-csalogató figurára.
Rendezte: Gali László

VALAHOL EURÓPÁBAN

Valahol Európában zenés nagy színházi előadás gyerekeinkkel, meghívott vendégművész: Földes Tamás / Simon Péter szerepében