Hollósy Réka vagyok

2017-ben végeztem a Pesti Magyar Színiakadémián, jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanulója vagyok, drámainstruktor szakon.
2013-ban kezdtem gyerekekkel foglalkozni, elsősorban a színház és drámajátékok alkalmazott formáin keresztül, ahol a cél a személyes készségek (koncentráció, magabiztosság, beszéd- és mozgáskészség, ritmusérzék, tanulási módszerek stb.), illetve a csoportösszhang, közös munka minőségének fejlesztése. Hiszek benne, hogy improvizáción, színházcsináláson keresztül rengeteg új, hasznos ismeretre lehet szert tenni, anélkül, hogy szembe kellene néznünk a tanulás küzdelmeivel, hiszen ,,csak" játszunk.

Az egyetemen rengeteg színházi kísérlettel, új formával találkozunk, amiknek megismerése folyamatosan szélesíti a világképünket. Ezen ismeretek átadására is törekszem egy-egy általam tartott foglalkozás során, mindeközben a célom, hogy mindig az adott emberekből, csoportból inspirálódjak, hogy olyan kérdésekkel, gyakorlatokkal foglalkozhassunk, ami őket érdekli és aminek megvitatására drámajátékos forma kedvezhet.
Táboroztattam korábban napközis színjátszó táborokban, 2014 óta a Veled Kerek egyesület tagja vagyok, akikkel nyáron fesztiválokon felelünk a gyerekek igényes szórakoztatásáért, valamint ottalvós többturnusos táborokat is szervezünk.